Klubb kakor och kultur 12 april 2019

– en konst- och kultursoaré hemma hos konstnären Björn Perborg


Program 12/4 2019 kl 15

The Rosehips, med Michele Collins och Anna Gustavsson, tolkar delar av det 
modernistiska experimentet Tender Buttons från 1914 av poeten Gertrude Stein. Det är ett berömt modernistiskt experiment i versform som anses vara ett mästerverk men som också har kallats 
”ett spektakulärt misslyckande”. The Rosehips använder performance, röstimprovisation, slagverk, elektronik och Steins banbrytande texter. 
Gertrude Stein var en tidig förebild inom HBTQ-rörelsen och även en portalfigur inom modernismen och det som sedan kom att utvecklas till postmodernism. Hennes syn på identitet och sexualitet, gör att hon är mycket aktuell idag och Michele och Anna kommer också att berätta om henne. Läs mer här.

Konstkollektivet Högen är en grupp professionella dansare och musiker som träffas regelbundet för att utforska och dela idéer och metoder. De gör spontana offentliga uppträdanden i olika sammanhang och bland annat varit återkommande på scenen Atalante i Göteborg. På Orust kommer de att göra två improvisationer, en utomhus och en inomhus. Medverkar gör Sara Axelsson, Mari Vittradotter, Britta Kangas, Sigurður Arent, Nilla Björkman, Per Ottosson och Niklas Rydén. Läs mer här.

Anna Gustavsson är slagverkare med hus på, och släktband till, Orust. Här på marimba. Läs mer här.

Per Ottosson är kulturprojektledare i Göteborg. Men han arbetar också med avancerad visuell programmering. Han kommer att visa exempel från sitt arbete med interaktiva projektioner. Läs mer här.

Värdar är Björn Perborg, konstnär, och Niklas Rydén, kompositör.

Annars är det kakor, samtal och umgänge som gäller på Klubb Kakor och Kultur, en avslappnad mötesplats för alla som är intresserade av konst och av människor.
Adress: Gård 655, Henån           
Kontakt: info@bjornperborg, +46 706417571, niklas@atalante.orgorustKONST

Det finns mycket kultur, turism, hantverk, caféer, gårdar, konserter och utställningar på Orust. Men samtidskonsten inom de olika konstområd...