Klubb Kakor och Kultur 14 april

– en konst- och kultursalong hemma hos konstnären Björn Perborg


Program 14/4 2019 kl 15

Rickard Stierna är en artist med bakgrund inom teater, sång och musikal. Han är också dragartist och gör performance som Klubbägaren. Han har arbetat i olika fria grupper och är som Klubbägaren aktuell med en föreställning tillsammans med The Mainstream på HPKSM, Liberté, Egalité, Beyoncé. Sedan flera år arbetar Rickard som producent på Stora Teatern och Göteborgs Dans och Teaterfestival. Här på Orust kommer han att sjunga, kompad av Niklas Rydén på piano.

Astrid Askberger   Med varmt hjärta och subtil humor undersöker dokumentärfilmaren Astrid Askberger kärlekens kontrakt och sociala klyftor. Hennes senaste film, Väggen, är en rappt klippt kortfilm om hur det är att plötsligt få en ny vägg tio meter utanför fönstret. Astrid kommer till Klubb Kakor & Kultur för att berätta om filmen, som nyligen belönades med ett hedersomnämnande på Tempo dokumentärfestival i Stockholm.

Tobias Karlehag är ljudkonstnär från Göteborg. I sitt soloprojekt, The electroacoustic musician, utforskar Tobias drone och ambiens genom algoritmiska kompositioner och improvisation. Med hjälp av syntar, ljudprocessorer och elgitarr skapar han lugna och meditativa tillstånd. Fältinspelningar, slump, tankar om naturen och liggande, pågående ljud är viktiga byggstenar i hans musik.
Tobias är också framstående slagverkare inom folkmusik och klassisk musik från Mellanöstern.

Värdar är Björn Perborg, konstnär, Niklas Rydén, kompositör. De bidrar ibland med piano och marimba.

Annars är det kakor, samtal och umgänge som gäller på Klubb Kakor och Kultur, en avslappnad mötesplats för alla som är intresserade av konst och av människor.

Klubb Kakor och Kultur håller soaré fem söndagar under våren 2018:
13/1, 10/2, 10/3, 14/4, 12/5. Varje gång kl. 15–18.

Ladda ned flyer här.

Adress: Gård 655, Henån           

Kontakt: info@bjornperborg, +46 706417571, niklas@atalante.org



orustKONST

Det finns mycket kultur, turism, hantverk, caféer, gårdar, konserter och utställningar på Orust. Men samtidskonsten inom de olika konstområd...